По какъв начин Борман украси вратите си?

Днешните входни и интериорни врати на Борман България могат да са толкова красиви, че да не се нуждаят от допълнително украсяване. Ако въпреки това собствениците им искат да ги персонализират по някакъв начин, за да постигнат по-голямо разнообразие, е възможно да се поставят допълнителни естетически елементи. Когато има някакъв повод за украса, тя е задължителна. Дребните дефекти също могат да се заличат по много ефектен начин. Възможно е те да се маскират и по практичен начин, като например се покрият със закачалки и т.н.

Независимо каква украса се поставя, тя трябва да може да се премахне, без да се нарани повърхността на покритието. Точно тази тънкост е най-важна при декорацията. Така тя може да се подменя постоянно, според настроението на собствениците. Тиксото се използва много често за закрепване на всякаква декорация. То е здраво и не се вижда. Всеки го счита за универсално залепващо средство. Премахва се без поражения в повечето от случаите, но трябва много да се внимава, защото ако бъде оставено за по-дълъг период от време и е на директна слънчева светлина, лепилото му може да остане за постоянно. Ако пък вратата е покрита с лак или боя, има възможност покритието да се отлепи, когато се маха тиксото. Всичко това е взаимствано от специалистите монтажници на фирма Борман в София.

Двойнозалепващият скоч също е много популярен. Той се сваля по-трудно, но в повечето случаи се маха без остатък.

Какъв да е цвета на входната врата и как можем да я украсим – вижте.

Металните врати се декорират най-лесно с магнити. Те са лесни за използване, слагат се и се махат много бързо, а рискът за повреждане е нищожен. Най-сложното при тях е залепването им за самата украса. Има и други прикрепващи елементи, които приличат на пластелин. Те залепват за всички материали, включително пластмаса, дърво, хартия и т.н. Не оставят следи след отлепване. Безвредни са, защото представляват синтетични полимери.

Недопустимо е използването на кабърчета или карфици, за закрепване на украса върху податливи врати от MDF или естествена дървесина. От Борман категорично отхвърлят това! С тях може да се наруши цялостта на външното покритие по много груб начин. След това ще останат дълготрайни следи, които не могат да се заличат. Не е добре да се използват лепила и други подобни субстанции, защото тяхното премахване е много трудно или невъзможно. Някои от съставките им са в състояние да увредят безвъзвратно покритието, без значение какво е то – фурнир, ламинат или друго. Такава декорация може да се използва само в крайни случаи, ако се налага дълготрайна промяна на външния вид на вратата и не се предвижда поставените елементи да бъдат премахвани.