Коя душ кабина е точно за вас?

От гледна точка на дизайн на пазара има безброй опции за душ кабини и точно тук се крие дилемата. Коя от тях е точно за вас?

Банята може да се счита за второто най-важно помещение в дома, може би непосредствено след кухнята. Така че всички усилия да се направи банята, колкото е възможно по функционално и удобно място, в което да се отпуснете, си заслужават. Определено ще ви отнеме известно време докато изберете на най-подходящата.

Не можете просто да купуват първата душ кабина, която хваща окото. Не забравяйте, че вие ​​не просто ще търсите някаква душ кабина. Атрактивният продукт е безполезен, ако не ви върши работата, за която е предназначен.

Изключително важно е също, заедно с добра душ кабина, да имате и качествената врата за баня, защото намокри ли се, поеме ли влага отвътре вратата – всичко се раздува. Добри са и вратите от термостъкло.

Ключовите въпроси, които трябва да ръководят търсенето ви са си бюджета, с който разполагате и размера на пространството, което имате в банята. Душ кабината, която сте намерили, може да изглежда страхотно и да е всичко, което искате, но не е ли малко извън ценовия ви диапазон? От друга страна, може да купите добър модел, но като се приберете да установите, че вратата се удря в мивката всеки път, когато я отворите. Обмислете внимателно всичко преди да инвестирате.

Какво предлагат различните душ кабини за вашата баня?

Основна душ-кабина с врати 

Най-обикновени домакинства изберат версия на класическата душ-кабина с врати. Тя може да бъде купена, за да се вмести в нетрадиционни ъгли или в почти всяко неудобно място. Тези кабини обикновено имат една вратичка на панти, но много хора предпочитат да изберат плъзгащи или дори сгъваеми врати за кабината си. Всичко зависи от вкуса и бюджета.

Дъга

Това е стилна и спестяваща пространството опция за банята. Това е чудесен избор за всеки, който има по-малка баня с тоалетна и желание съвременен облик.

Параван за душ

Това е просто стъклена стена, която е монтирана директно на плочките и е превъзходен завършек на мокрото помещение. Тя предпазва по-голямата част на помещението от пръски, както и запазва уюта и топлината в студените дни. Това е добър избор за малки и просторни мокри помещения.

Параван за вана и душ

Баня с параван за душ и вана са най-доброто решение за хора, които или не разполагат с достатъчно пространство за монтиране на отделна душ кабина в банята си, или за тези, които са с ограничен бюджет, но все пак биха искали да имат удобството на кабината. Обикновено паравана заема почти половината от дължината на ваната и успешно предпазва от пръски.

Гравирани душ кабини

Гравираните заграждения наистина могат да добавят специално  на иначе функционално тяло. Гравираната душ кабина предлага известна защита по отношение на неприкосновеността на личния живот.